Obavijest obveznicima fiskalizacije-mogućnost promjene načina plaćanja izdanog računa

Obavijest obveznicima fiskalizacije-mogućnost promjene načina plaćanja izdanog računa

Objavljeno: 15.prosinca 2021. na Porezna uprava

 

Objavljujemo novu verziju Tehničke specifikacije za korisnike v 2.2.​ ​​te WSDL datoteke za testnu i produkcijsku okolinu.  

Dana 15.12.2021. godine za obveznike fiskalizacije koji to žele, u testnoj okolini omogućena je metoda slanja podatka o ispravku izdanog računa koji se odnosi na promjenu načina plaćanja. Obveznik fiskalizacije radi ispravka računa dostavlja identične podatke originalnog računa pri čemu u dodatnom polju nove XML sheme mora dostaviti promijenjeni način plaćanja. Ispravak računa obveznik mora dostaviti isti dan u kojem je izdan i originalni račun.

Nadalje, od 01.01.2022. godine obveznicima fiskalizacije koji to žele, u produkcijskoj okolini biti će omogućeno korištenje mogućnosti ispravka računa/računa izdanog na temelju pratećeg dokumenta i to isključivo načina plaćanja bez promjene ostalih podataka računa.

Navedeno će biti propisano izmjenom Pravilnika o fiskalizaciji u prometu gotovinom koji će stupiti na snagu 01.01.2022. godine.

Preporučamo obveznicima fiskalizacije koji se odluče za korištenje mogućnosti ispravka načina plaćanja da se obrate proizvođačima/održavateljima programskih rješenja za fiskalizaciju i/ili svojoj IT podršci.

Podijeli na FB