HOK članovima omogućava digitalno poslovanje

HOK članovima omogućava digitalno poslovanje

Hrvatska obrtnička komora, u skladu s Digitalnom agendom Europske komisije i Akcijskim planom, uvodi mogućnosti digitalnog poslovanja za svoje članove.

Hrvatska obrtnička komora početkom ove godine pripremila je on-line obrasce, kako bi svojim članovima omogućila jednostavnije ispunjavanje porezne prijave za 2015. godinu: (obrazac DOH, obrazac P-PPI, obrazac KD). Pripremljen je i on-line obrazac OPZ-STAT-1.

Svi obrasci dostupni su na našoj web stranici: https://www.hok.hr/o_hok_u/dokumenti/prijava_poreza_na_dohodak

Na web stranici dostupan je i on-line obrazac za podnošenje prijedloga za mirenje: https://www.hok.hr/centar_za_mirenje/podnosenje_prijedloga_za_mirenje

Ujedno, predviđeno je uvođenje novih on-line obrazaca potrebnih obrtnicima u poslovanju kao i video priručnika/uputstava vezanih za svakodnevno poslovanje obrtnika.

Cilj digitalne agende EK nije samo omogućiti svakom Europljaninu biti on-line, već također pomoći ljudima da se snađu u digitalnom svijetu. Računala, mobilni telefoni i digitalne tehnologije čine našu svakodnevicu te nam mogu pomoći u brojnim izazovima s kojima se susrećemo, od sigurnosti u prometu do kvalitetnijeg javnog servisa i održivog okoliša.

Digitalna agenda značajno će doprinijeti ekonomskom rastu EU i proširiti benefite digitalne ere u sve slojeve društva.

Podijeli na FB