Fiskalizacija – novosti u testnoj okolini od 1. rujna 2016.

Fiskalizacija – novosti u testnoj okolini od 1. rujna 2016.

Obavještavamo obveznike fiskalizacije kako je od 1. rujna 2016. u testnoj okolini ukinuta podrška najavljenim SSL/TLS verzijama kriptografskih protokola te je uključena nova funkcionalnost provjere računa (nova metoda web servisa za testiranje softverskih rješenja za fiskalizaciju).

Znači, implementirana je nova testna okolina za obveznike fiskalizacije koja sadrži dvije novosti:

1. na strani CIS-a Porezne uprave podržani su samo protokoli TLS v1.1. i TLS v1.2.
2. razvijena je nova metoda web servisa za testiranje softverskih rješenja za fiskalizaciju, koja omogućava provjeru podataka koje obveznik fiskalizacije šalje u sustav fiskalizacije. Na taj način, za razliku od prije, obveznici fiskalizacije imaju uvid u podatke koje šalju, kao što i mogu dobivati poruke o potencijalnim greškama.

Ovim putem preporučamo obveznicima fiskalizacije da u suradnji sa svojom IT podrškom te proizvođačem programskog rješenja za fiskalizaciju provjere kompatibilnost programskih rješenja za fiskalizaciju s novim verzijama protokola te poduzmu mjere u slučaju da je potrebna prilagodba programskih rješenja, kako bi isto bilo u punoj funkcionalnosti do 9. siječnja 2017. godine, kada se u produkcijskoj okolini ukida podrška starijim verzijama protokola.

Podijeli na FB