Zagrebački Holding uvažio prijedlog mjera Obrtničke komore Zagreb za ublažavanje posljedica COVID 19

Zagrebački Holding uvažio prijedlog mjera Obrtničke komore Zagreb za ublažavanje posljedica COVID 19

Kako bi se umanjile ekonomske posljedice pandemije COVID 19 Zagrebački Holding d.o.o.  već je u prvom valu pandemije, ali i potresa koji je pogodio Zagreb, donio niz mjera pomoći zakupcima u poslovnim prostorima u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga d.o.o. kako bi se olakšalo poslovanje obrtnika. S obzirom da pandemija nije u opadanju, Obrtnička komora Zagreb poslala je Prijedlog mjera za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje obrtnika 25. studenog 2020. sa zamolbom da se još jednom razmotre nove mjere olakšanja poslovanje obrtnika.

Odgovor sa Odlukom je stigao danas, Zagrebački Holding d.o.o. donio dana 4. prosinca 2020. Odluku o mjerama za ublažavanje posljedica na poslovanje obrtnika.

Odluku prenosimo u cjelosti:

1. Zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga d.o.o. i onih poslovnih prostora kojima upravlja Zagrebački Holding d.o.o, a kojima je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama se ograničavanju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID 19 putem okupljanja obustavljen rad određenih djelatnosti, po podnošenju pisanog zahtjeva:

– osloboditi će se plaćanja od 50% iznosa zakupnine, počev od 28.11.2020. pa do 21.12.2020.g. odnosno do evenutalnog mogućeg produljenja navedenog roka mjera Stožera civilne zaštite RH.

2. Zakupnici svih prostora kojima upravlja Podružnica Tržnice Zagreb i Podružnica Gradska groblja, a kojima je smanjen prihod uslijed posljedica uzrokovanih virusom COVID 19, mogu se osloboditi plaćanja zakupnine u iznosu od 20 % do maksimalno 50%. Pravo na smanjenje plaćanja zakupnine u iznosu od 20% do maksimalno 50% mogu ostvariti zakupnici Podružnice Tržnica Zagreb i Podružnice Gradska groblja koji podnesu tipizirani Zahtjev objavljen na web stranici Podružnica i ispunjavaju slijedeće uvjete:

– ako učine vjerojatnim da nisu u mogućnosti platiti dospijele obveze tj. ako imaju pad prihoda /primitaka u mjesecu za koji podnose Zahtjev za smanjenje zakupnine najmanje 20% u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a za one koji su u zakupu manje od jedne godine u odnosu na mjesec koji je predhodio mjesecu donošenja Odluke Stožera civilne zaštite RH od 27.11.2020.g., a što su dužni dokazati dostavljenim Poreznim  prijavama

– ako učine vjerojatnim da će im prihodi/primici u narednom razdoblju od tri mjeseca od mjeseca podnošenje zahtjeva pasti najmanje 20% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Sve informacije možete pronaći na stranicama Zagrebačkog Holdinga d.o.o.OVDJE

Prilog Veličina
PDF icon Mjere za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje obrtnika_odgovor.pdf 866.89 KB
Podijeli na FB