Zabrana korištenja pojedinih cesta i graničnih prijelaza – Slovenija

Zabrana korištenja pojedinih cesta i graničnih prijelaza – Slovenija

HOK je zaprimio dopis Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije vezano uz zabranu korištenja pojedinih cesta i graničnih prijelaza koja stupaju na snagu 1. lipnja 2019.

Prema informacijama koje smo dobili:

–       zabranjuje se korištenje cesta G1-6 (Jelšane – Postojna) i G1-7 (Starod – Kozina) za vozila u tranzitu osim za vozila koji imaju sjedište/podružnicu ili odredište u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, a kreću se prema Italiji,

–       ograničava se korištenje graničnih prijelaza Središče ob Dravi i Zavrč za vozila iznad 7,5 tona nosivosti osim za one koji imaju početnu i završnu točku u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Granični prijelazi Dobovec i Bistrica ob Sotli bit će zatvorene za sva teretna vozila iznad 7,5 tona koja su u tranzitu kroz Sloveniju,

–       Granični prijelazi Gibina, Razkrižje, Ormož i Gornji Leskovec bit će zatvoreni za sva teretna vozila iznad 7,5 tona bez obzira nalaze li se u tranzitu kroz Sloveniju ili imaju ishodišnu točku točnije cilj u Sloveniji.

HOK je zatražio hitan sastanak na ovu temu s ministrom mora, prometa i infrastrukture te ćemo Vas o detaljima izvijestiti nakon održanog sastanka.

Podijeli na FB