Za Dan komore dodjeljene nagrade zaslužnim obrtnicima

Za Dan komore dodjeljene nagrade zaslužnim obrtnicima

Svečanom sjednicom 13. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježena je 24. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Prigoda je to da Obrtnička komora Zagreb istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprijeđuju obrtništvo dodijeli nagrade i priznanja. Kako i svaka nagrada, tako i ove naše, pored priznanja za ostvarena postignuća u prethodnom razdoblju, služe i kao poticaj za nove uspjehe, ali i kao poticaj drugima, da njihov rad netko vidi i vrednuje.

U okviru svečanosti dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima i pojedincima te institucijama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i  dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva obrtnicima je uručena Zlatna plaketa s pisanim priznanjem. Iz Sesveta je nagrađen MIRKO MAĐARČEVIĆ, vlasnik obrta Staklo design Mađarčević.

Osnovna djelatnost obrta je dizajniranje i izrada vitraja kao i njihova restauracija.
Osim vitraja, obrt se bavi i izradom staklenih zidova, matiranjem stakla,izradom zrcala kao i izradom okvira za slike i prodajom slika u svojoj galeriji.

Priznanje Najstariji obrt,  dodjeljuje se za dugogodišnje uspješno poslovanje i očuvanje obrtničke tradicije obrtnicima. Nagradu je dobio sesvetski obrt LIMARIJA MALIĆ, vlasnice Olivere Malić.
LIMARIJA MALIĆ može se pohvaliti 50-godišnjim iskustvom u izradi i montaži građevinske limarije. Vođeni kvalitetnom strategijom razvoja i realnih planova, uspjeli smo se već dugi niz godina održati na sve zahtjevnijem tržištu i od malog obiteljskog obrta, tvrtku danas dovesti do respektabilnog i ozbiljnog partnera, koji pozornim odabirom sirovina, razvojem tehnologije i edukacijom svojih djelatnika ulaže u svoju budućnost.
Podijeli na FB