UDRUŽENJE OBRTNIKA SESVETE U POSJETI ISTARSKIM SAJMOVIMA

UDRUŽENJE OBRTNIKA SESVETE U POSJETI ISTARSKIM SAJMOVIMA

Poštujući dugogodišnju tradiciju, članovi Udruženja obrtnika Sesvete uputili su se na još jedno poučno i zanimljivo putovanje i druženje.
15. listopada uputili smo se prema Istri, do malog gradića Roč gdje počinje Aleja glagoljaša, 7 km dugo spomen područje posvećeno glagoljici. Put je nastavio prema Humu, najmanjem gradu na svijetu koji broji 28 stanovnika. Nakon toga, stigli smo u Livade, na jedini sajam tartufa u Hrvatskoj, gdje smo se mogli upoznati sa tartufarstvom, degustirati proizvode od tartufa te autohtone istarske proizvode. Obavezan je bio i posjet prepoznatljivom simobolu Istre, Motovunu nakon kojeg smo se dalje uputili prema Tinjanu, gdje se već tradicionalno održava Internacionalni sajam pršuta ISAP. Na sajmu smo imali priliku kušati pršute i druge proizvode iz čak osam zemalja.
Kasno poslijepodne bilo je rezervirano za OPG Kovač u naselju Radoši koje se bavi uzgojem mediteranskog ljekovitog bilja i pčelarstvom. Osvježeni napicima od meda, ljekovitog bilja, peludi i propolisa uputili smo se na noćenje u Poreč koji smo iduće jutro imali priliku detaljnije razgledati.
Nakon razgledavanja Poreča uputili smo se prema NP Brijuni gdje smo proveli ostatak poslijepodneva uživajući u lijepom vremenu i prekrasno očuvanom autohtnom raslinju, mediteranskoj makiji, safari parku u kojem zajedno žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, ljame i slonica Lanka. Od početka 2013. može se posjetiti i Brijunski mediteranski vrt sa 169 vrsta autohtonih biljaka.
U večernjim satima krenuli smo put Zagreba, bogatiji za još jedno druženje, iskustvo i doživljaj koji će ostati trajno upisan u našem sjećanju.

Podijeli na FB