U Obrtničkoj komori Zagreb održana dodjela majstorskih diploma

U Obrtničkoj komori Zagreb održana dodjela majstorskih diploma

Svečana podjela majstorskih diploma, na kojoj su svoju majstorsku diplomu preuzeti 116 majstora i majstorica, održala se 04. srpnja 2019. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika. Svečanosti su, uz dobitnike majstorskih diploma, prisustvovali: pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, Katarina Milković,  ravnatelji obrtničkih i srednjih strukovnih škola, članovi Predsjedništva i Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb. 

Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, otvaranje obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.  Polaganjem majstorskog ispita stječe se peta razina obrazovanja koja je povezana s istom razinom obrazovanja u zemljama EU te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

Predsjednik Udruženja Darko Židak uručio je diplome majstorima s područja Sesveta, a 11 majstora je položilo majstorski ispit.

Čestitamo svima na postignutom uspjehu i želimo puno uspjeha u radu.

Podijeli na FB