Predavanje-edukacija e-građevinski dnevnik u Udruženju

Predavanje-edukacija e-građevinski dnevnik u Udruženju

Obavještavamo Vas kako ćemo 15.11.2023. u 17,00 sati u prostoru Doma obrtnika, Ninska 11c, održati predavanje o korištenju e-građevinskog dnevnika.

Namjera je kroz predavanje pojasniti detalje od samog vađenja kartice pa sve do unosa podataka.

Obrtnici – majstori na gradilištu koji su do sada vodili građevinski dnevnik, na gradilištima se pojavljuju u svojstvu voditelja manje složenih radova temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima prostornoga uređenja i gradnje.

Kako bi uskladili odredbe Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te Zakona o gradnji, Hrvatska obrtnička komora je s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja usuglasila da će se u kontekstu Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera voditelje manje složenih radova, obrtnike, izjednačiti s voditeljima radova da na jednak način i s jednakim pravima mogu pristupati e građevinskom dnevniku.

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izdaje kartice s vjerodajnicama temeljem kojih majstori pristupaju e-dnevniku.

Oni kao i do sada, imaju ista prava vezano uz vođenje manje složenih radova kao i na način definiran temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima u prostornome uređenju i gradnji te Pravilnikom o manje složenim radovima. Iz tog razloga, zahtjev za izdavanjem certifikata – kartice temeljem koje je omogućen ulaz u eGrađevinski dnevnik mogu dostaviti sve fizičke osobe koje su položile majstorski ispit iz područja graditeljstva.

Prijaviti se možete na e-mail: uo.sesvete@hok.hr 

Podijeli na FB