Obrtnici od Grada napokon mogu otkupiti poslovni prostor

Obrtnici od Grada napokon mogu otkupiti poslovni prostor

Postolar Željko Matić među prvim je zagrebačkim obrtnicima koji će od Grada moći otkupiti poslovni prostor za koji uredno već godinama plaća zakup i režije.

Za vlasništvo nad uličnim lokalom od 30 kvadrata na Bundeku Matić će morati izdvojiti 150 tisuća kuna, nakon čega će moći u njega ulagati bez straha od raskida najma. Prostore će od Grada moći kupiti još 17 obrtnika i tvrtki te Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj koji će za 246 kvadrata u Tomašićevoj 12 dati u gradski proračun 2,9 milijuna kuna.

Ova odluka o prodaji prvih gradskih poslovnih prostora na tragu je dogovora između Grada i Obrtničke komore Zagreb o prodaji oko 1000 poslovnih prostora koji su u zakupu. Odluku će morati potvrditi i Gradska skupština, a tajnik Komore Goran Čanković nada se da će se prodaja nastaviti.

– Važno je obrtnicima prodati prostor kako bi mogli nesmetano širiti posao i za njega školovati i svoju djecu te im ga ostaviti u naslijeđe. Nadamo se da će nakon Grada primjer slijediti i država – kazao je Čanković. Iz Grada su objasnili da se prostori prodaju po tržišnoj cijeni sadašnjim zakupcima koji ih koriste najmanje pet godina. Za svaki prostor Grad je napravio elaborat tržišne vrijednosti.

Podijeli na FB