Obavijest obveznicima fiskalizacije – Fina mijenja duljinu serijskog broja u certifikatima za fiskalizaciju

Obavijest obveznicima fiskalizacije – Fina mijenja duljinu serijskog broja u certifikatima za fiskalizaciju

Obavještavamo obveznike fiskalizacije da Fina mijenja duljinu serijskog broja u klijentskim FISKAL certifikatima.

Planirani početak izdavanja klijentskih FISKAL certifikata s duljim serijskim brojem je polovica travnja 2017., a najkasnije do 30. lipnja 2017.

Postojeće korisničke FISKAL certifikate obveznici fiskalizacije neće trebati mijenjati sve do pred istek njihova važenja, a novim će se obveznicima fiskalizacije izdavati FISKAL certifikati s duljim serijskim brojem. Naime, CIS (Centralni informacijski sustav) Porezne uprave će istovremeno raditi s oba tipa certifikata.

Vezano uz najavljene promjene predlažemo da se obveznici fiskalizacije obrate svojoj IT podršci za fiskalizaciju (proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju) radi provjere (testiranja) postojećih korisničkih informatičkih rješenja te eventualne prilagodbe za rad s klijentskim FISKAL certifikatom s duljim serijskim brojem.

Kako bi se vlasnicima informatičkih rješenja /sustava olakšalo testiranje i prilagodba postojećih rješenja Fina će od 15. ožujka 2017. započeti s izdavanjem Demo FISKAL certifikata s većom duljinom serijskog broja.

Obavijest obveznicima fiskalizacije objavljena je na web stranici Fine dana 06. ožujka 2017.godine.

Podijeli na FB