Nova obveza označavanja kamiona u Francuskoj

Nova obveza označavanja kamiona u Francuskoj

Obavezna signalizacija mrtvog kuta u kamionima nastala je kao odgovor na potrebu o podizanju svijesti posebno ranjivih sudionika u prometu, poput biciklista, pješaka, motociklista i korisnika skutera, objašnjava francusko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Stoga se uvodi obaveza opremanja kamiona oznakama mrtvog kuta i određuje njihovo mjesto. Moraju biti vidljive s bočne strane, kao i sa stražnje strane vozila.

Ova se uredba odnosi na teška teretna vozila dozvoljene ukupne mase veće od 3,5 tona koja se kreću u gradovima. Uredba iz svog djelokruga isključuje, s jedne strane, poljoprivredna i šumarska vozila, a s druge strane vozila zimskih službi i hitnih službi koje upravljaju autocestama ili dvostrukim kolnicima.

Koliko je za sada poznato, prijelazni period trajat će do kraja ožujka 2021. te se do tada neće naplaćivati kazne vozačima koji nemaju odgovarajuće istaknute naljepnice.

Nabavku naljepnica obvezne signalizacije mrtvog kuta, obične ili magnetne, možete naručiti u svim Intercars poslovnicama, kontaktirajući svog prodajnog predstavnika ili narudžbom putem Intercars IC Kataloga.

Preuzeto sa kamion&bus

Podijeli na FB