Natječaj EENergy: do 10.000 eura bespovratnih sredstava za energetsku učinkovitost vašeg poduzeća

Natječaj EENergy: do 10.000 eura bespovratnih sredstava za energetsku učinkovitost vašeg poduzeća

Projekt EENergy financiran je iz Programa Jedinstvenog tržišta, te se s obzirom na to ne smatra državnom potporom. 

Cilj projekta je pružiti potporu malim i srednjim poduzetnicima u pripremi i provedbi akcijskog plana za poboljšanje vlastite energetske učinkovitosti. Pri tome će im podršku pružiti savjetnici za održivost iz EEN Hrvatska.

Osim toga, dio njih može ostvariti bespovratnu potporu u iznosu do 10.000 eura za pokriće troškova iz sljedeće tri kategorije: ulaganje u objekte i opremu, savjetodavne usluge za unapređenje energetske učinkovitosti i razvoj vještina zaposlenika. Kako bi troškovi bili prihvatljivi i refundirani, nužno je postići uštedu energije od najmanje 5 % u razdoblju od godine dana od početka provedbe projekta. Cjeloviti tekst natječaja na engleskom jeziku i Upute za prijavitelje nalaze se na sljedećoj poveznici: https://eenergy.grantplatform.com/

Prihvatljivi prijavitelji

Prijaviti se mogu svi poduzetnici koji imaju status „subjekta malog gospodarstva“ kako je definiran u Preporuci Europske komisije 2003/361/EZ, osnovani i aktivni prije 1.1.2023. godine.

Uz to, dobrodošle su prijave poduzeća u energetski intenzivnim industrijama. Ove potpore su 100 % bespovratne, čime se poduzećima daje prilika da unaprijede svoje poslovanje bez dodatnog financijskog opterećenja.

 Prihvatljive aktivnosti

Financijska potpora do 10.000 eura dodijelit će se odabranim korisnicima za provedbu aktivnosti koje rezultiraju poboljšanom energetskom učinkovitošću. Ugovorni cilj aktivnosti je postizanje smanjenja potrošnje energije za 5 %.

 Kako se prijaviti?

Ako ste vlasnik ili predstavnik malog ili srednjeg poduzeća te želite povećati svoju energetsku učinkovitost, ne propustite ovu priliku!

Ispunite obrazac na web stranici EEN Hrvatska, a EEN savjetnik će vas kontaktirati kako bi zajedno razradili akcijski plan smanjenja potrošnje energije u vašem poduzeću.

Rok za prijavu na natječaj je 15. travnja 2024. godine, no imajte na umu da je za prijavu nužno proći savjetovanje s EEN savjetnikom.

Podijeli na FB