Mirku Mađarčeviću zasluženo priznanje i zahvala

Mirku Mađarčeviću zasluženo priznanje i zahvala

Nakon dugogodišnjeg vrijednog rada u obrtu i u komorskom sustavu istaknuti član Udruženja gospodin Mirko Mađarčević odlaskom u mirovinu prepustio je svoje mjesto mlađim snagama.

g. Mađarčević potječe iz obrtničke obitelji. Pradjed, djed i otac su bili mehaničari ali g. Mirka je život odnio u drugo plemenito zanimanje te je nakon završene Pedagoške akademije postao nastavnik fizike i tehničkog obrazovanja. Obrtnički geni su bili jači pa je 1997. godine otvorio obrt u Iloku. Član Udruženja obrtnika Sesvete postaje 2013. godine, te odmah postaje članom Skupštine Udruženja obrtnika Sesvete. Ubrzo postaje članom Upravnog odbora UO Sesvete i aktivan član Ceha uslužnog obrta Obrtničke komore Zagreb.

Kao predsjednik sekcije Uslužnog zanatstva kroz dva mandatna razdoblja aktivno je radio na praćenju i primjeni zakonskih promjena te olakšavanju rada svojih kolega.

Obrt Mađarčević staklodesign je 2009. Dobio status Obrta s tradicijom za proizvode od stakla u Tiffany tehnici te Umjetnički obrt za restauraciju predmeta od stakla na pročeljima i stubištima zgrada i crkava. Svoje znanje je bezrezervno dijelio svake godine i na Zagrebačkom obrtničkom sajmu gdje je njegov prostor bio jedan od posjećenijih.

Udruženje se zahvalilo g. Mađarčeviću malim znakom pažnje te se nadamo njegovom daljnjem aktivnom radu u  Klubu umirovljenih obrtnika Sesvete.

Slika 1:Na ovoj slici iz 1935. se nalazi otac g. Mirka kao dječak, pored njega je pradjed a dva mjesta je njegov djed koji vari.

 

Slika2:

Podijeli na FB