Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je JAVNI POZIV za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela u 2024. godini, i to: kratkometražnih igranih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih animiranih filmova o Domovinskom ratu i kratkometražni dokumentarni serijali o Domovinskom ratu – najmanje 10 epizoda.

Svrha i cilj Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

U Državnom proračunu za 2024. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 6 projektnih prijedloga. Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 20.000,00 EUR za jednu fazu produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu.

Jedan podnositelj (pravna ili fizička osoba iz točke V. Javnog poziva) može prijaviti samo jedan projektni prijedlog.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu:

Ministarstvo hrvatskih branitelja

s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu – ne otvaraj“

Trg Nevenke Topalušić 1.

Zagreb

Javni poziv otvoren je do 15. veljače 2024. godine.

Programu sufinanciranja, javnom pozivu, uputama za podnositelje zahtjeva te obrascima, možete pristupiti OVDJE.

Podijeli na FB