Javni poziv prijevoznicima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19

Javni poziv prijevoznicima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je Javni poziv prijevoznicima za provedbu pomoći pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19.

Temeljem ovog Programa dodjeljivat će se potpore poduzetnicima iz prometnog sektora, a koje su povezane s djelatnostima sljedećih NKD oznaka: Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n. (NKD 49.39).

Podnositelji zahtjeva potporu će moći ostvariti ako su ispunjeni sljedeći kriteriji:

– podnositelju je izravno ili neizravno odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske ograničeno poslovanje,

– podnositelj ne koristi niti jednu drugu potporu ili mjeru nadoknade opravdanih troškova poslovanja,

– podnositelj je poslovao najkasnije od 1. siječnja 2019. godine,

– podnositelj dokazuje pad prihoda poslovanja u 2020. godini i to prihoda od prodaje usluga povremenog prijevoza od najmanje 75% u odnosu na 2019. godinu.

Javni poziv kao i rezultati istoga bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama. Potpore iz Programa dodjeljivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Na linku koji se nalazi na dnu maila dostavljamo vam detalje Programa, Javni poziv te obrazac zahtjeva za dodjelu potpora koji se šalje Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture: povremeniprijevoz.covid@mmpi.hr

Za sve informacije o detaljima dodjele potpora kontaktirajte Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na gore navedeni mail.

Datoteke za preuzimanje:
JP PRIJEVOZNICI-PROMETNI SEKTOR 7-7_21.pdf
OBRAZAC ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE-PROMETNI SEKTOR 7-7_21 (1).docx
PROGRAM POTPORA MV-PROMETNI SEKTOR 7-7_21.pdf

Podijeli na FB