Informacija o provedbi mjere uvođenja Hrvatske turističke kartice

Informacija o provedbi mjere uvođenja Hrvatske turističke kartice

Odlukama o uvođenju Mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma uveli su Hrvatsku turističku karticu kao gospodarsku mjeru za poticanje domaćih turističkih kretanja i potrošnje u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu.

U mjeru su uključene i poslovne banke, koje su se javile na Javni poziv Ministarstva turizma, a prva koja je spremna za izdavanje kartica od početka srpnja je Hrvatska poštanska banka, dok će se ostale priključiti u skladu sa svojim mogućnostima i poslovnim odlukama.

Ovim putem, dostavljamo link na web stranicu na kojoj svi zainteresirani obrtnici odnosno Pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga mogu besplatno oglašavati i dodatne popuste https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/ , osigurati bolju vidljivost i promidžbu objekta i/ili usluga i na taj način sudjelovati u poticanju domaćeg turizma.

Hrvatska turistička kartica platni je instrument kojim se potiče potrošnja u ugostiteljstvu i turizmu u Republici Hrvatskoj, a kojom se omogućuje i zaposlenicima pristupačniji odmor kroz povećanje primitaka po osnovi rada i isplatu naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika. Ta je naknada predviđena u iznosu do 2.500,00 kuna godišnje, kao neoporeziv primitak na koji se ne plaća porez na dohodak.

Plaćanja Hrvatskom turističkom karticom mogu se obavljati putem POS aparata za slijedeće usluge i to prema slijedećim skupinama djelatnosti iz Nacionalne klasifikacije djelatnosti:
– 55 Smještaj
– 56 Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića
– 77.34 Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava
– 79.1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora) na području Republike Hrvatske

Još jednom se obraćamo Pružateljima navedenih ugostiteljskih i turističkih usluga da odobre popuste građanima RH za plaćanje Hrvatskom turističkom karticom kako bi ona postala preferirani način plaćanja turističkih i ugostiteljskih usluga u RH.

Više informacija o Hrvatskoj turističkoj kartici, možete pronaći na dnu ovog maila, kao i na Internet stranicama Ministarstva turizma https://mint.gov.hr/, dok je za dodatne upite otvorena i e-mail adresa hrvatska.turisticka.kartica@mint.hr .

Datoteke za preuzimanje:
Informacije – Hrvatska turisticka kartica (1).pdf

Podijeli na FB