Higijenski minimum – novo

Higijenski minimum – novo

RAD S HRANOM I U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tečaj je reguliran Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. br.: 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17)  i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane (Pravilnik – hrana 116-2018).

Sanitarna inspekcija – nadzire proizvodne objekte hrane neživotinjskog podrijetla, mješovite hrane, sve ugostiteljske objekte i sve maloprodajne objekte izuzev onih koji su pod nadležnosti veterinarske inspekcije

Veterinarska inspekcija – nadzire sve proizvodne objekte hrane životinjskog podrijetla, te dio maloprodajnih objekata koji podliježu posebnom odobravanju ili registraciji.

Osobe koja rade u primarnoj proizvodnji hrane (proizvodi tla, stočarstva, lova i ribolova) i s njom povezanim djelatnostima, ne moraju polagati tečaj zdravstvenog odgoja.

Tečaj se održava po osnovnom i proširenom programu, o čemu više možete pročitati u tablici:

 

 

Isto je potrebno obnavljati svakih 5 godina.

Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje za prehrambeno-prerađivačka i ugostiteljska zanimanja imaju usvojena potrebna znanja za rad u svim djelatnostima i upućuju se na tečaj nakon pet godina od dana završetka strukovnog obrazovanja.

Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, sanitarnog inženjerstva, biokemijskog inženjerstva, prehrambenog inženjerstva, nutricionizma, biologije, biotehnologije i veterinarskih znanosti posjeduju potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. 130/2017 od 27.12.2017).

 RAD S KOZMETIKOM I U OBJEKTIMA ZA ULJEPŠAVANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Člankom 37, Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. br.: 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17) i Pravilnikom o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o sprečavanju zaraznih bolesti (N.N. 116/2018 od 21.12.2018.), propisano je da:

Osobe koje obavljaju poslove u proizvodnji, odnosno prometu kozmetičkih proizvoda, a koje na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima, te fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela, kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice, moraju imati potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti prije početka rada.

  • Osobe koje su završile srednjoškolsko strukovno obrazovanje u programima  za gore navedene djelatnosti  imaju usvojena potrebna znanja za rad.
  • Isto je potrebno obnavljati svakih 5 godina.
  • Osobe koje su završile sveučilišni diplomski studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja: medicine, farmacije, medicinske biokemije i sanitarnog inženjerstva posjeduju potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti i osobnoj higijeni te su izuzete od obveze pohađanja tečaja (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (N.N. 130/2017 od 27.12.2017).

Za osobe koje  prvi puta pohađaju tečaj organizira se teorijska nastava, nakon koje se polaže ispit.

Osobama koje obnavljaju znanje nakon 5 godina, dostupni su na webu edukacijski materijali i prijavljuju se za  ispit.

DO OBJAVE EDUKACIJSKIH MATERIJALA  ZA RAD SA KOZMETIKOM I SREDSTVIMA ZA ULJEPŠAVANJE – PRIJAVE ZA TEČAJ SE NE PRIMAJU.


Cjenik tečaja možete preuzeti OVDJE.

Prijavnicu za tečaj možete preuzeti ovdje PRIJAVNICA u Word-u ili ovdje PRIJAVNICA u PDF-u.

Popunjenu prijavnicu molimo dostavite e-poštom na: gordana.janton@hzjz.hr ili faksom na broj 01/48 63 365.

Ispiti se održavaju  četvrtkom u 16,00 sati, a ispita nema ako tjedan prije nije bilo predavanja.

Provjera znanja provodi se najranije u roku od 7 dana, a najkasnije u roku od 30 dana od dana odslušanog predavanja.

Polaznik koji nije zadovoljio na ispitu, podnosi pismeni zahtjev za ponovnim polaganjem i snosi troškove istog.

Između dvije provjere znanja mora proći najmanje 7 dana. Zahtjev za ponovnu provjeru znanja možete preuzeti ovdje: ponovna provjera znanja.

Sve ostale informacije možete dobiti na broj telefona 01/ 48 63 252.

 

 

 

Podijeli na FB