HDS ZAMP, djelomično oslobođenje naplate

HDS ZAMP, djelomično oslobođenje naplate

U dijalogu sa ZAMP-om  dogovoreno je da će se i ZAMP odreći dijela svojih naknada.

Detalji, uvjeti i način realizacije otpisa odnosno ne naplate se nalazi u priopćenju https://www.zamp.hr/clanak/pregled/2275/covid-19-zampove-mjere-za-poslovne-korisnikeu

Kratki pregled mjera:

  • Korisnici: ugostiteljski objekti, hoteli, teretane, uslužne djelatnosti i slični korisnici za mjesec ožujak ostvarit će solidarne pogodnosti. Imajući u vidu posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj svojih članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom, objavljujemo: 
    za razdoblje od 14.3. nadalje, u kojem navedeni korisnici u Hrvatskoj ne posluju i ne koriste glazbena djela, nema zaduženja niti obveze plaćanja naknade za glazbenu licencu.
  • Za prvih 14 dana ožujka, u kojima su ugostiteljski i drugi objekti (hoteli, obrti, teretane, saloni itd.) u zemlji radili otežano, za licencu gore navedenim korisnicima odobravamo popust od 50%.
  • Kako bismo im dodatno olakšali povratak u normalno poslovanje po završetku izvanrednih Vladinih mjera, taj umanjeni iznos naknade za mjesec ožujak moći će platiti u 3 mjesečne rate. Napominjemo, radi se ukupno o 25% iznosa u odnosu na redovno zaduženje kakvo je bilo za npr mjesec veljaču u kojoj se poslovalo normalno.
Podijeli na FB