ČVOR KRALJEVEČKI NOVAKI OTVARA SE USKORO ZA PROMET

ČVOR KRALJEVEČKI NOVAKI OTVARA SE USKORO ZA PROMET

Vrlo kompleksni i opsežni radovi koji su se u jednom dijelu mogli odvijati samo povremeno i izazvali ljutnju dijela Sesvećana uskoro će biti završeni.

Nakon više upita stigao je i odgovor na pitanje kad će biti završeni radovi na čvoru rute A-4 odnosno na dijelu obilaznice kod čvora Kraljevečki Novaki. Rok za završetak radova je 19. srpnja, dakle od 20. srpnja promet bi se na tom dijelu ponovo trebao odvijati uobičajeno.

Na naše pitanje što se to toliko radi i zašto sve to toliko dugo traje, Kata Kuprešak iz odjela za odnose s javnošću Hrvatskih autocesta rekla je da je nadvožnjak preko željezničke pruge u svom donjem postroju bio napuknut, pa ga je trebalo hitno sanirati, jer od svega je ipak najvažnija sigurnost ljudi.

“Vrlo kompleksni zahvat na nadvožnjaku preko pruge mogli smo u jednom dijelu raditi jedino prema odobrenju HŽ-a, odnosno moglo se raditi samo onda kada nije bilo prometa prugom. U dogovoru s HŽ-om, pruga je bila zatvorena u noćnim satima, uglavnom od oko ponoći pa do pred jutro, pa se stoga možda građanima činilo da se ništa ne radi, ali radilo se tih nekoliko noćnih sati izuzetno intenzivno. U HAC-u smo apsolutno svjesni da je ova regulacija koja je bila nužna iz sigurnosnih razloga i odvijanja prometa na autocesti, kao i sigurnosti radnika na sanaciji nadvožnjaka, izazvala prometne probleme građanima Sesveta i putnicima koji su prolazili tim dijelom, međutim nije bilo drugog načina da se to obavi. U ime HAC-a ispričavam se svima i zahvaljujem na razumijevanju, a evo za ova dva tjedna privest ćemo radove kraju i potom će se promet ponovo moći odvijati uobičajeno”, izjavila nam je Kata Kuprešak, od koje smo ovime doznali da nije bio problem raditi na gornjem dijelu kolnika, nego je najkompliciraniji zahvat upravo bio onaj donji dio iznad pruge kojeg ljudi ustvari i ne vide, a pogotovo ih ne vide dok rade po noći.

Dakle, nužno je strpiti se još do 20. srpnja, što se tiče spomenutog prometnog problema.

Prezeto sa sesvete-danas

Podijeli na FB