Botanički vrt u Zagrebu organizira povoljnu rasprodaju sobnih i vrtnih biljaka

Botanički vrt u Zagrebu organizira povoljnu rasprodaju sobnih i vrtnih biljaka

U ponudi će biti ponešto sobnih lončanica, mesožderki i mesnatica, te vrtnih zeljastih i drvenastih trajnica

“Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima”, piše na službenoj stranici Botaničkog vrta.

Dodaju i da su sve biljke koje su u ponudi zdrave i otporne te da neće uginuti kroz godinu ili dvije, što je kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika.

Mole sve posjetitelje da pripreme gotovinu, sitan novac, jer kartice ne primaju te da ponesu torbe, košare ili cekere u koje će staviti kupljene biljke. Napominju kako plastične vrećice ne prodaju, ali u ponudi imaju vlastite platnene torbe.

“Prodaja će se održavati oko središnjeg partera: podsjećamo vas da je od ove godine samo jedan ulaz/izlaz u botanički vrt (istočni rub Marulićevog trga/Mihanovićeva ulica), na kojemu će čuvari (ako bude potrebno) regulirati broj zainteresiranih. Srdačno molimo, radi vaše sigurnosti, ponesite zaštitne maske i držite propisani razmak”, navode.

Podijeli na FB