Besplatan portal za obavijesti o zabranama teretnih vozila: TimoCom TruckBan

Besplatan portal za obavijesti o zabranama teretnih vozila: TimoCom TruckBan

Propisi za zabrane upravljanja teretnim vozilima u Europi jako su složeni. Na snazi su zabrane upravljanja teretnim vozilima u raznim zemljama i na različitim cestama, rutama i autocestama, a još k tome i u točno utvrđena vremena. Imati to sve u vidu gotovo je nemoguće.

Kako tomu ne bi bilo tako, TimoCom je razvio pregledni portal za zabrane upravljanja teretnim vozilima unutar Europe, TimoCom TruckBan, koji je već dostupan na 14 jezika.

Ako pogledamo propise zabrane upravljanja teretnim vozilima u Njemačkoj, odmah možemo ustanoviti kako ta tema u detaljima može biti jako posebna. Tu, primjerice, nedjeljama i praznicima od 0 do 22 sati ne smiju prometovati kamioni s dozvoljenom ukupnom težinom preko 7,5 tona te kamioni s prikolicama. Za vozila koja prevoze posebnu robu postoje opet iznimke. U slučaju nepoštivanja propisa kazna je 120 eura. Osim toga, takav propust može biti na teret vlasniku vozila, a katalog novčanih kazni pobrinut će se da i on plati kaznu u iznosu od 570 eura. Otežavajuća okolnost je i zabrana vožnje ljeti. Zatim, kamioni dozvoljene ukupne težine preko 7,5 tona te kamioni s prikolicama ne smiju voziti na autocestama i saveznim cestama od 1. srpnja do 31. kolovoza subotama u vremenu od 7 do 20 sati.

Kad promislite da svaka europska zemlja ima vlastita utvrđena pravila za zabrane kamiona, teško je imati to sve u vidu. Komplikacije nastaju i kada tijekom ljetnog odmora na snagu dolaze i međunarodne zabrane vožnje. Najveća europska transportna platforma TimoCom mislila je i na to te je pokrenut besplatan portal za zabrane upravljanja teretnim vozilima diljem Europe, „TimoCom TruckBan“ (www.truckban.info). Tu se o europskim zabranama za teretna vozila tijekom vikenda, ljeta i blagdana mogu brzo i u bilo koje doba informirati svi iz transportne i logističke branše i to na 14 ponuđenih jezika. Za to je potrebno navesti željenu državu i izborno datum kako bi se strukturiranim prikazom pojavile odgovarajuće zabrane vožnji. Portal TimoCom TruckBan posebno je zanimljiv disponentima i vozačima kamiona. Portal služi kao medij podrške prilikom planiranja ruta i zahvaljujući optimizaciji za krajnje mobilne uređaje služi i kao koristan izvor informacija za sve vozače na europskim cestama.

Više informacija o tvrtci TimoCom naći ćete na www.timocom.com.hr.

TimoCom TruckBan nalazi se na www.truckban.info.

Preuzeto sa prijevoznik.hr

Podijeli na FB