9. SUSRET PRIJEVOZNIKA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

9. SUSRET PRIJEVOZNIKA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

Poštovani,

sa zadovoljstvom Vas pozivamo na 9. susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, koji će se održati

u petak, 31. ožujka 2017.
u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika
Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49
s početkom u 10:00 sati

Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva, kao i ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici – prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.

Na Susretu očekujemo izlaganje tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja.

Nadalje, temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s bitnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.

Na ovogodišnjem, 9. susretu prijevoznika, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:

• odgovornost kod pretovara vozila
• ”rad na crno” u kontekstu obavljanja prijevoza za vlastite potrebe
• periodičke tehničke preglede vozila i obvezu homologacije
• administrativne prepreke kod obavljanja prijevoza u nekim državama članicama EU
• problem neregistriranog i nelegalnog obavljanja djelatnosti u prijevozu putnika
• probleme brodara
• nedostatak potpora u obnovi voznog parka i poslovanja prijevoznika

Kao i na prethodnim susretima, kroz razgovor s uvaženim predstavnicima državnih institucija, predstavnicima poslovne zajednice i ključnim dionicima u ovoj djelatnosti, planiramo se osvrnuti na teme i problematiku koja je od posebnog značaja za prijevoznike i za koju se još uvijek traže adekvatna rješenja.

Sugeriramo kako bi bilo poželjno da na 9. susretu prijevoznika budu nazočni i saborski zastupnici s područja Vaše županije kako bi se izravno upoznali s prijevozničkom problematikom, te kako bi u tijeku saborskog mandata mogli bolje zastupati prijevozničke interese.

Podijeli na FB