45. Praznik cvijeća – “Europa cvita usrid Splita”

45. Praznik cvijeća – “Europa cvita usrid Splita”

Poštovane kolegice cvjećarke i cvjećari,

Nakon dvije godine stanke zbog korone, plan nam je ove godine nastaviti sa organizacijom Praznika cvijeća, koji bi bio 45. po redu, radnog  naslova „Evropa cvita usrid Splita“.

Napravljen je projekt od strane diplomiranog inžinjera agronomije i hortikulture te predsjednika Florinta Simona Ogrizeka, kojeg nema potrebe posebno predstavljati i govoriti o njegovoj izvrsnosti kako florista tako i mentora.

Izložba je za ovu godinu osmišljena u smislu uređenja prostorija sa izborom cvijeća i drugih materijala koji će reflektirati Mediteran, floru i povijest Mediterana u modernom izdanju u suradnji sa mnogim stranim dizajnerima cvijeća i najboljim hrvatskim floristima, kao i u suradnji sa domaćim i stranim proizvođačima cvijeća i lončanica, te dobavljačima materijala vezanog za floristiku. Prostorije će zasjati u sasvim drugačijem svjetlu, a izložba će tako dobiti naziv “Međunarodna”.

Izrada prostorija kao timski rad će biti u isto vrijeme i radionica na temu velike forme, u kojoj će sudjelovati  vrh hrvatskog cvjećarstva rame uz rame sa stranim dizajnerima cvijeća.

Na dan otvaranja izložbe u ranim jutarnjim satima održat će se prezentacija za sve zainteresirane kolege cvjećare, a predavač će biti poljski florist Tomasz Max Kuczynski.

Svi oni koji budu sudjelovali na radnom dijelu edukacije čiji praktični dio traje od 19. – 20. ožujka 2022., dobiti će:

  • pravo besplatnog sudjelovanja na prezentaciji koja je 21. ožujka 2022.
  • certifikat za uspješno završenu radionicu na temu velike forme pod vodstvom Simona Ogrizeka

Program radionice:

  • 19. – 20.03.2022.: cvjetno uređivanje prostorija/ radni dio edukacije
  • 21.03.2022.:
  • 09:00 – cvjetna radionica/ prezentacija – Tomasz Max Kuczynski
  • 19:00 – otvaranje Praznika cvijeća

Prijave putem maila molimo poslati do 23. veljače 2022. kako bismo na vrijeme mogli iste razmotriti s obzirom da je interes jako velik. Za one koji se prijave za aktivno sudjelovanje, predviđen je smještaj s doručkom za 4 noćenja za period od 18. – 22. ožujka 2022. godine te će biti osiguran ručak/obrok za vrijeme rada.

Cjelokupna manifestacija biti će organizirana u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama te sukladno tome, organizator uživa pravo promjene uvjeta sudjelovanja i dodatnog ograničenja broja sudionika.

 

Podijeli na FB