ZET uveo tri nove autobusne linije

ZET uveo tri nove autobusne linije

Kako bi osigurao podjednaku kvalitetu usluge u svim dijelovima grada, ZET je reorganizirao dvije postojeće autobusne linije 271 i 272. Ideja je to Vijeća Gradske četvrti Sesvete, koja se nakon godinu dana, napokon realizirala. Uspostavom tri nove, odvojene autobusne linije, putnici će brže i jednostavnije stići na svoje odredište
Zagrebački gradonačelnik prvi je isprobao novu autobusnu liniju 272 od Dupca do Moravča.

– Tu sreću na licima ljudi može shvatiti samo čovjek koji je sedam godina išao 15 kilometara pješke u školu. Znate kako se zove taj čovjek? Gradonačelnik. Prema tome, ja znam što to znači ljudima – istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Reorganizacija autobusnih linija, napravljena je na zahtjev Vijeća Gradske četvrti Sesvete.

– Ovo smo inicirali prije godinu dana, razdvajanje ovih linije, jer je stvarno bilo nekakvih nelogičnosti i našli smo se prije tri mjeseca na zadnjem sastanku, nas nekoliko predsjednika mjesnih odbora, odnosno Glavnice, Adamovca, Jesenovca, Glavnice Gornje i Moravča te našli zajednički jezik – dodao je Dražen Markota, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete.

Dvije postojeće kružne linije 271 i 272, grupirale su se u tri nove autobusne linije.

– ZET je odradio operativni dio, uskladio vozne redove, osigurao dodatne autobuse, dodatne polaske i dodatne vozače. Danas imamo tri nove linije: Dubec- Moravče, Dubec- Jesenovec i Dubec- Glavnica Donja. Imamo dnevno na svakoj od linija radnim danom oko 40 polazaka, vikendom 33 i nedjeljom 13 polazaka. Znači možda se razlikuju na svakoj od tih linija jedan do sva polaska, ali bitno je naglasiti da su svi polasci usklađeni sa potrebama stanovništva – objasnila je Ljuba Romčević- Žgela, voditeljica podružnice ZET-a.

Uvođenje novih autobusnih linija zasigurno će osigurati bolju prometnu povezanost ovog dijela grada.

zagrebancija.hr

Podijeli na FB