Vlada predstavila portal za izvoznike

Vlada predstavila portal za izvoznike

U Vladi je u četvrtak predstavljen internetski portal namijenjen izvoznicima, koji na adresi www.izvoz.gov.hr, nudi niz korisnih i relevantnih informacija poduzetnicima-izvoznicima i onima koji žele ostvariti iskorak na inozemna tržišta.

Portal donosi aktualne vijesti o izvoznim poslovima domaćih tvrtki, gospodarskih kretanjima bitnima za izvoz te promjenama u regulativi koja se odnosi na izvozne poslove. Tu su i informacije o radu Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva te provedbi Vladina Akcijskog plana za izvoz kao i razni informativni materijali i dokumenti. Izvoznici, ali i drugi poduzetnici, putem portala mogu upozoriti na eventualne trgovinske i druge zapreke na nekom stranom tržištu, a mogu dati i vlastite prijedloge organizacije hrvatskog izvoza te postaviti pitanja.

Pored toga, portal nudi razne usluge za izvoznike, među kojima su test izvozne pripremljenosti te informacije o financijskim potporama izvozu, mogućnostima umrežavanja i podrške kroz mrežu hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava. Zainteresirani se na portalu mogu obavijestiti i o događajima, sajmovima te misijama državnih gospodarskih izaslanstava i izaslanstava EU-a. Portal nudi i informacije o tehničkim i proceduralnim pojedinostima u izvoznim poslovima, daje detaljni prikaz o gospodarstvima 63 najveća hrvatska izvozna tržišta kao i informacije o jedinstvenom tržištu EU-a.

Među informacijama su i one o konkretnim izvoznim prilikama te javnim natječajima međunarodnih organizacija. Tu su i obavijesti o EU-ovim mehanizmima podrške izvozu, državnim potporama, izbjegavanju dvostrukog oporezivanja itd. (Hina)

Podijeli na FB