Večer kulinarske baštine 12. kolovoza u Imotskom

Večer kulinarske baštine 12. kolovoza u Imotskom

Županijska komora Split pokrovitelj je ovogodišnje Večeri kulinarske baštine koja se održava u nedjelju, 12. kolovoza, u 19 sati u Imotskom, u sklopu manifestacija Kulinarska baština i Cvit razgovora.

Organizator kulinarskog događanja je Pučko otvoreno učilište, čiji je osnivač grad Imotski, a glavni je cilj poučiti širu javnost o tradicijskim jelima Imotskog i Imotske krajine, pa će prvi put izlagači svim zainteresiranima približiti svoja teorijska i praktična znanja u pripremi tradicionalne i zdrave prehrane.

Cvit razgovora je manifestacija lokalnih vinara i vinogradara na kojem predstavljaju vina, s naglaskom na autohtone sorte, a održava se u ponedjeljak, 13. kolovoza.

Oba dana će u gradu biti zatvorene za promet dvije gradske ulice, i to Šetalište Stjepana Radića i Ulica Ante Starčevića u kojoj će se smjestiti gospodarstvenici koji će na štandovima izlagati i prodavati svoje proizvode.

Sudjelovanje je besplatno, ali je obvezna prijava organizatoru najkasnije do 25. srpnja, na e-mail: pou.imotski@gmail.com (kontakt-osoba Ankica Jukić, tel.: 098/ 925 1731).

Podijeli na FB