Ukusno kestenje za građane za vikend u Sesvetama

Ukusno kestenje za građane za vikend u Sesvetama

Tijekom nadolazećeg vikenda (10. i 11. listopada) na imanju Don Kihot u Sesvetama svi građani moći će uživati u fino pečenim jesenskim plodovima i druženju. Naime, od 14 do 19 sati organizirat će se jesenske radionice, pečenje jesenskih plodova i jahanje za građanstvo. Sve će biti besplatno, osim jahanja za djecu u trajanju od 10 minuta za koje će biti potrebno izdvojiti 30 kuna.

Djeca će imati zadatak s roditeljima sami probati ispeći kestene, kukuruz, tikve i ostale jesenske plodove na roštilju i logorskoj vatri.

– Nastavljamo s našim programima u kojima želimo djeci pokazati alternativu asfaltu, trgovačkim centrima i plastičnim igraonicama. Tijekom pečenja će sve saznati o tome kako su jesenski plodovi nastali, koliko im je trebalo da sazriju, kako se pripremaju, i ono najslađe, kakvog su okusa. Uz sve su naravno uključene stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima – kaže predsjednica Udruge Marita Mučić koja poziva sve na druženje i najavljuje kako 17. listopada kreće posebna Donkihotovska jesenska škola čiji se upisi otvaraju uskoro.

Tijekom pokaznih jahanja, djeci će biti objašnjeno sve oko brige za konje i pripreme za jahanje. Iz prve ruke će moći probati timariti konje, dati im hranu i osjetiti kako je to upravljati tako velikom životinjom.

Donkihotovski kafić za članove Udruge u ponudi ima sve vrste kave, čajeva i sladoleda koji će roditeljima učiniti dolazak na imanje zanimljivijim.

Podijeli na FB