Treći festival hrane i vina održat će se od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni popraćen bogatim gastronomskim programom s brojnim domaćim i međunarodnim gostima

Treći festival hrane i vina održat će se od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni popraćen bogatim gastronomskim programom s brojnim domaćim i međunarodnim gostima

Treće izdanje Hrvatskog festivala hrane i vina održat će se od 13. do 15. studenoga u Areni Zagreb. Na festivalu će biti predstavljena cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije. Cilj festivala je promocija domaće gastronomije, enologije i pozicioniranje Hrvatske kao uzbudljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.

Posjetitelji festivala imat će priliku upoznati se s preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode koji će se prodavati po atraktivnim cijenama, razmjeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove. Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji će se održavati tijekom sva tri festivalska dana. Na čak dvije pozornice posjetitelji će imat priliku pratiti atraktivne kuharske showove vodećih domaćih i inozemnih kuhara, slastičara, autora kuharica, gastro blogera i domaćih zvijezda.

Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima će omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju brojne recepte i kulinarske trikove. Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina moći će sudjelovat na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznati se sa rijetkim autohtonim sortama i pratiti atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara.

Posebnost ovog festivala jest što na jednom mjestu povezuje proizvođače hrane, vinare, HoReCu i srodne industrije i omogućuje im razmjenu iskustava, poslovnih prilika i pruža platformu za međusobno umrežavanje kao i kontakte sa relevantnim institucijama i strukovnim organizacijama. Poseban fokus, festival posvećuje suradnji sa županijama koje su sve zastupljene na festivalu i čije predstavljanje jedinstvenih, autohtonih proizvoda pomaže u njihovu brandiranju i čini ih turistički atraktivnim destinacijama nevezano za turističku sezonu. Sve ove prednosti festivala koji je prerastao u vodeće regionalno gastronomsko događanje prepoznali su i podržali Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarsva, Hrvatska gospodarska komora, Zajednica hrvatskih županija, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Izvor: gastro.hr

Podijeli na FB