Svečano obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb, priznanja dobili Renata Šviglin i Darko Židak

Svečano obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb, priznanja dobili Renata Šviglin i Darko Židak

Svečano obilježavanje Dana Obrtničke komore Zagreb održano je u u četvrtak, 28. svibnja, 2015. godine s početkom u 14,30 sati
u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika Zagreb, Ilica 49/II

Svečanom obilježavanju Dana Obrtničke komore nazočili su:

Gradonačenik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić sa suradnicima, pomoćnica ministra Ministarstva poduzetništva i obrta gđu. Nadica Žužak sa suradnicom Vesnom Veliki, Predsjednik Skupštine Grada Zagreba gosp. Darinko Kosor sa suradnicima, Potpredsjednik Skupštine Grada Zagreba gosp. Davor Bernardić, Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke Županije gosp.Damir Fašaić sa suradnicima, predsjednik Hrvatske obrtničke komore gosp. Dragutin Ranogajec i potpredsjednici Hrvatske obrtničke komore. Predsjednik Hrvatske gospodarske Komore – Komore Zagreb gosp. Zlatan Frochlich sa suradnicima i bivši predsjednici i tajnici OKZ, predsjednici područnih obrtničkih komora sa suradnicima, članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora OKZ, predsjednici udruženja obrtnika i tajnici udruženja.

Tijekom svečanosti uručena su vrijedna priznanja dobitnicima, tako je najviše priznanje ZLATNU STATUU sa pisanim priznanjem dobio Darko Židak za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, povećanje broja zaposlenih, postignute značajne rezultate u poduci naučnika te očuvanje obiteljske tradicije obrta. G. Darko Židak je vlasnik obrta Slastičarnica “Martina” u Sesvetama, a obiteljski obrt za izradu korneta i oblatni osnovan je 1968. godine. Izuzetnim trudom i zalaganjem, svoj obrt i proizvodnju sve više širi te danas zapošljava 24 djelatnika. G. Židak je vrlo aktivni član Udruženja obrtnika Sesvete, u više mandata član Skupštine, Upravnog odbora kao predsjednik Ceha za ugostiteljstvo i turizam te pridruženi član Ceha slastičara kod Udruženja ugostitelja Zagreb. Aktivno se zalaže i bori za bolji položaj obrtnika svoje struke ali i obrtništva u cjelini.

ZLATNU DIPLOMU OBRTNIČKE KOMORE ZAGREB za sudjelovanje na sajmovima, revijama, obrtničkim manifestacijama te stručnim i kulturno-umjetničkim aktivnostima obrtništva dobila je Renata Šviglin. Gđa Šviglin vlasnica je Proizvodno-uslužnog obrta “Frenchi” u Sesvetama. Bavi se manikiranjem i ugradnjom umjetnih noktiju a ujedno je internacionalna edukatorica za navedeno. Sudjeluje na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima tijekom više godina osvaja mjesta u vrhu. Osvajajući najbolja mjesta promiče hrvatsko obrtništvo, njegovu kvalitetu i vještine.

U nastavku svečanosti uručena su priznanja svim dosadašnjim članovima tijela OKZ u proteklom mandatu, te je dodjeljeno ukupno 47 majstorskih diploma majstoricama i majstorima.

Podijeli na FB