SUVREMENI DIZAJN NA AMBIENTI

SUVREMENI DIZAJN NA AMBIENTI

Konceptualno redizajnirana Ambienta poslovni je događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn interijera. Održat će se od 9. do 13. listopada 2019. na Zagrebačkom velesajmu, a zahvaljujući iznimnoj potpori Grada Zagreba u svojstvu suorganizatora i povjerenju izlagača, Ambienta i ove godine ostvaruje kvalitativan rast u izlagačkom i stručno-popratnom segmentu.

deset paviljona Zagrebačkog velesajam Ambienta će biti predstavljena kroz sljedeće tematske cjeline:

Pored izlagačkog sadržaja tematsku sastavnicu čine svakodnevne inspirativne prezentacije, demonstracije proizvoda i usluga, savjetovanja i okrugli stolovi s iskusnim stručnjacima o trendovima na području drvne industrije i dizajna..

DESIGN ZONA

Posebno naglašena i prostorno izdvojena DESIGN ZONE sadržajno težište stavlja na produkt dizajn – inovativnost, funkcionalnost, estetiku i tehnologiju. Izuzetni primjerci dizajnerskih proizvoda koji se mogu vidjeti posljednje dvije godine na Ambienti, a u skladu sa svjetskim trendovima, izvrsno su primljeni i kod izlagača i kod posjetitelja.

Dodana vrijednost ove tematske cjeline je AMBIENTA BOX, promotivna platforma namijenjena prezentaciji kreativnih proizvoda već tržišno etabliranih, ali i mladih dizajnera namještaja, rasvjete te opreme za uređenje poslovnih, osobnih i javnih prostora.

PRIZNANJA I NAGRADE IZLAGAČIMA

Tradicionalno za vrijeme Ambiente dodjeljuju se priznanja i nagrada izlagačima:

  • nagrada novinara za najbolji proizvod na Design zone;
  • DIZAJN PLUS – nagrada za dizajn te
  • MOBIL OPTIMUM priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda.

pratećem dijelu Salona izdvajamo tematske izložbe:

  • MIKS – međunarodna izložba keramike i stakla,
  • Izložba studenata i nastavnika Šumarskog fakulteta,
  • Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna,
  • Izložba i humanitarna prodaja radova učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita te
  • Izložba radova učenika drvodjeljskih škola 

ZA NAJSRETNIJEG POSJETITELJA – osiguran bogati fond nagrada

CARBON NEUTRALITY CERTIFIKAT

AMBIENTA 2014. dobila je Carbon neutrality certifikat za kompenzaciju predviđene emisije stakleničkih plinova, čime je taj međunarodni sajam postao dio kruga modernih svjetskih sajamskih priredbi koje vode računa o svom okolišu.Najveći dio emisija stakleničkih plinova neutraliziran je projektom zaštite amazonske prašume u Boliviji, a ostatak je vezan uz programe odlagališta otpada u Brazilu i SAD.

Sponzori neutralizacije emisija su Hrvatski drvni klaster i Geonatura grupa.

PROSTORNI PLAN 2019.:

Podijeli na FB