Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni javni poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima u sklopu „Poduzetničkog impulsa“- programa poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu.

U sklopu otvorenog javnog poziva u obveznoj dokumentaciji navedeno je i Mišljenje područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezano uz obrtnička zanimanja koja su na određenom području deficitarna, a nisu obuhvaćena ovom Aktivnošću – ne starije od 30 dana od dana podnošenja prijave, ukoliko je primjenjivo https://www.minpo.hr/default.aspx?id=6260.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, temeljem Preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2015. godinu, objavljuje popis obrazovnih programa za obrtnička zanimanja za koja se preporuča povećanje broja upisanih i stipendiranih učenika i studenata na određenom području.

Regionalni/područni uredi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje izdavati će Mišljenje o obrazovnim programima za obrtnička zanimanja za koja se preporuča povećanje broja upisanih i stipendiranih učenika na određenom području.

Podijeli na FB