Small˛Medium business forum – konferencija – obavijest

Small˛Medium business forum – konferencija – obavijest

U nastavku Vam proslijeđujemo link za prijavu na konferenciji Small&Medium Business forum , koja će se održati 06. listopada 2015.g. Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.
Small & Medium Business Forum je manifestacija namijenjena poticanju i promociji poslovanja malih i srednjih poduzeća i obrta u Hrvatskoj. Cilj ove konferencije jest podizanje društvene svijesti i svijesti potrošača o važnosti i kvaliteti roba i usluga malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, ali i poticanje šire društvene rasprave o važnosti ovog segmenta domaćeg gospodarstva.

Ukoliko ste zainteresirani za navedenu konferenciju izvršite svoju prijavu na navedenom linku.

SMALL & MEDIUM BUSINESS FORUM – Gospodarstvo u fokusu – mali divovi dolaze

6. listopada 2015.
Pierluigi Collina specijalni je gost konferencije Poslovnog dnevnika!
Small & Medium Business Forum (Gospodarstvo u fokusu – mali divovi dolaze) je manifestacija namijenjena poticanju i promociji poslovanja malih i srednjih poduzeća i obrta u Hrvatskoj. Cilj ove konferencije jest podizanje društvene svijesti i svijesti potrošača o važnosti i kvaliteti roba i usluga malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, ali i poticanje šire društvene rasprave o važnosti ovog segmenta domaćeg gospodarstva.
Malo poduzetništvo dinamičan je segment globalne ekonomije, čija važnost iz godine u godinu kontinuirano raste. Novi globalni ekonomski model koji je izrastao kao posljedica globalne financijske krize iz 2008. godine uvelike je prepoznao upravo mala i srednja poduzeća kao glavni motor budućeg ekonomskog rasta, kako u razvijenim tako i u manje razvijenim zemljama svijeta.
Upravo zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, agilnosti i kreativnom potencijalu mala i srednja poduzeća znatno su otpornija na promjene koje su postale konstanta dinamične, globalizirane ekonomije budućnosti. Istraživanje globalne konzultantske kuće Deloitte pokazalo je kako je upravo otpornost na te eksterne rizike razlog zbog kojeg su tijekom proteklih pet godina u zemljama OECD-a mala i srednja poduzeća u prosjeku rasla dvostruko većom stopom od cjelokupnog gospodarstva.
Upravo ta činjenica je i razlog zašto sve više svjetskih država uviđa kako je razvoj malog i srednjeg poduzetništva ozbiljna poluga društvenog razvoja koja mora biti predmet konzistentne javne politike.
S druge strane, malo poduzetništvo iznimno je bitno i iz perspektive društvenog razvoja, jer predstavlja značajnu infrastrukturu za razvoj i implementaciju tehnologija, znanja i umijeća na lokalnoj razini.
I u Hrvatskoj je važnost malog i srednjeg poduzetništva izuzetno velika. Taj sektor generira oko 65% zaposlenosti u Hrvatskoj, no ipak, kako je udio domaćih malih i srednjih poduzeća u nacionalnom BDP-u tek oko 50%, u usporedbi sa 65% prosjeka EU-a, jasno je kako se upravo u tom sektoru krije glavni izvor budućeg hrvatskog gospodarskog rasta. Da bi se taj potencijal ostvario bit će potrebno formulirati efikasnu strategiju poticanja njihovog rasta i razvoja.
Zagreb, Mala dvorana Lisinski, 6. listopad 2015.
Za dodatne informacije obratite se na telefon 01/ 6326 021 i na e-mail poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Podijeli na FB