Poziv za sudjelovanje na gastro manifestaciji ,,Humanitarni obrtnički lonec” u sklopu obilježavanja Dana grada Donje Stubice

Poziv za sudjelovanje na gastro manifestaciji ,,Humanitarni obrtnički lonec” u sklopu obilježavanja Dana grada Donje Stubice

Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice u suradnji sa partnerima, 15. lipnja 2019. godine organizira gastro manifestaciju pod nazivom ,,Humanitarni obrtnički lonec”.
Navedena manifestacija održati će se u parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici u sklopu obilježavanja Dana grada. Cilj projekta je promocija obrtnistva, suradnje, obogaćivanje turističke i kulturne ponude našeg kraja te humanitarnom akcijom prikupiti što više sredstava za provođenje neurorehabilitacije robotikom za dječaka Martina Lešteka iz Oroslavja.
Martin je petnaestogodilnji djedak, sin člana našeg Udruženja. Učenik je 8. razreda Osnovne Skole Oroslavje. Unatoč teškim dijagnozama: katarakta na oba oka, ataksija, uz pomoćnicu u nastavi vrlo uspješno svladava nastavno gradivo uz minimalne prilagodbe u pojedinim predmetima. Provedbom preporučenog ciklusa neurorehabilitacije robotikom ostvario bi stabilnije sjedenje, ustajanje i bolju koordinaciju pokreta pri hodu s manje izraženim rukama u zraku te bi se reducirala ataksija.
Kako bismo zajedničkim snagama pripomogli ostvarenju njegovog cilja, odlučili smo provesti humanitarnu akciju na način da je posjetitelji manifestacije za simboličan iznos kupiti bonove pomoću kojih će preuzimati pripremljenu hranu sudionika manifestacije. Sva prikupljena sredstva uplatiti će se na ZR otvoren u tu svrhu.
Pozivamo predstavnike HOK-e, Područnih obrtničkih komora, Udruženja obrtnika i sve zainteresirane da se priključe i podrže ovaj projekt aktivnim sudjelovanjem ipripremom gastro ponude svog kraja.
Biti će nam iznimna čast ako svojom nazočnošću uveličate i našu svečanu večeru za sudionike i uvažene goste koja de se održati u petak 14. lipnja 2019.9. u Hotelu Matija Gubec, Viktora Šipeka 31, Stubičke Toplice s početkom u 20,00 sati.
Molimo da nam do 6. lipnja 2019.g. potvrdite svoje sudjelovanje na večeri i projektu te čime ćete se predstaviti u kulinarskom dijelu kao i broj sudionika koji će aktivno sudjelovati.
U nadi da ćete podržati našu manifestaciju srdačno Vas pozdravljam.
S poštovanjem,
Predsjednik Udruženja obrtnika Stubica  Nenad Kučiš

Podijeli na FB