Poziv na srednjovjekovni sajam – prijave do 01.08.2015.

Poziv na srednjovjekovni sajam – prijave do 01.08.2015.

Već 17 godina se u čast neretvanskih gusara vozi Maraton lađa od Metkovića do Ploča u autohtonim plovilima – lađama. Manifestacija je pod pokroviteljstvom predsjednika RH, na njoj su prisutni i gosti iz drugih županija kao i država iz kojih dolaze natjecatelji, popraćena je kroz tisak , a sve TV kuće iz Hrvatske imaju taj dan svoje ekipe u dolini Neretve. Od starta u Metkoviću, Maraton lađa prati više desetaka tisuća gledatelja, čime je ova manifestacija po gledanosti jedna od najvećih u Hrvatskoj.
Grad Metković i Turistička zajednica Grada Metkovića žele manifestaciju dodatno učiniti zanimljivom za tisuće posjetitelja koji se nađu u gradu tih dana priređivanjem manifestacije Dani Neretvanske kneževine.
Projekt trodnevne manifestacije Dani Neretvanske kneževine osmišljen je s ciljem revitalizacije povijesne i tradicijske baštine kao i sa željom da se stvori novi kulturno turistički proizvod koji će obogatiti kako kulturnu tako i turističku ponudu grada i županije.
Tijekom manifestacije, u subotu, 8. kolovoza 2015., na dan održavanja 18. Maratona lađa, organiziramo Srednjovjekovni sajam koji obuhvaća oživljavanje običaja i društvenih događanja iz doba Neretvanske kneževine, izradu kostima, oružja i rekvizita, oživljavanje starih zanata, prezentaciju autohtonih domaćih proizvoda kroz razna gastro-enološka događanja itd…

Pozivamo sve obrtnike koji se bave tradicionalnim obrtima kao što su kovači, lončari, rakijaši, tiskari, postolari, košaraši, bačvari, svjećari, pekari i druge koji nude proizvode od prirodnih materijala kao što su kamen i drvo, da sudjeluju u Srednjovjekovnom sajmu.
Sudionicima sajma besplatno ustupamo prostor za izlaganje proizvoda koji se nalazi neposredno uz rijeku Neretvu i Lučki most, odakle starta Maraton lađa.

Prijave s podacima o nazivu i kontakt podacima obrta, zaprimamo putem e-mail adresa:
info@tzmetkovic.hr
turisticka.zajednica.metkovic@du.t-com.hr

do subote, 1.kolovoza 2015.

Podijeli na FB