Posjetite „Zeleno-plavo“ obojanu Požegu

Posjetite „Zeleno-plavo“ obojanu Požegu

Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško-slavonske županije, Udruženjem obrtnika Požega i Udruženjem Obrtnika Pakraca i Lipika, već osmu godinu zaredom organizira veliku gastro manifestaciju Vincelovo u Požegi, uz akciju „Zeleno- plavo“ i promociju proizvoda hrvatskog ribarstva pod nazivom “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi”. Manifestacija će se održati 20. siječnja, na trgu Sv.Trojstva u Požegi.

Ova manifestacija povezuje jadransku i kontinentalnu Hrvatsku i cilj joj je turistički promovirati tradiciju, vrijednosti naših krajeva te time povećati i konkurentnost poljoprivrednih proizvoda.

“Ova manifestacija se u zadnjih pet godina pokazala kao jedan prekrasan događaj, gdje nas posjećuju naši prijatelji s morskih destinacija. Njome pokušavamo povezati onu staru priču zeleno-plave Hrvatske jer je to budućnost gospodarstva u Slavoniji, ali i u Dalmaciji. Vincelovo kao jedna tradicionalna proslava kada se mošt pretvara u vino i Požega je po tome prepoznata destinacija. Pozivam sve sugrađane da dođu na ovu manifestaciju kako bi se družili i probali sve te silne delicije.”, rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Akcija „Zeleno-plavo“ i Vincelovo omiljena je obrtnička destinacija, čemu svjedoči podatak da će se ove godine na središnjem požeškom trgu okupiti obrtnici iz većine područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika diljem Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara.

“U sklopu projekta koji organiziramo 11. godinu zaredom organizira se i promocija proizvoda Hrvatskog ribarstva pod nazivom “Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi”, promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, povezivanje proizvođača i ugostitelja te promocija tradicionalnih jela uz Vincelovo. Projekt se organizira u cilju jačanja ugleda jedinstvene obrtničke asocijacije kao nezaobilaznog čimbenika razvoja obrtništva i sveukupnog gospodarstva, a cilj mu je povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, promovirati vrijednost obrtničkih proizvoda i usluga te povećati konkurentnost poljoprivrednih proizvoda i turizma.”, rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

Ne preostaje nam ništa drugo, nego pozvati sve one koji su u mogućnosti da dođu u Požegu i na jednom mjestu okuse cijelu Hrvatsku.

Podijeli na FB