Porcijunkulovo 31.7.-4.8.2015.

Organizacijom i prezentacijom svojih potencijala, Međimurje svakim danom napreduje prema prepoznatljivoj destinaciji u okviru turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Turizam Međimurja je mlada, ali ubrzana gospodarska djelatnost. Odlikuju je bogatstvo pejzaža, očuvana priroda, vinorodni brežuljci, izvorna i bogata gastronomska ponuda, očuvani tradicijski obrti, izvorni folklor, bogato povijesno nasljeđe, mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije te nadasve radišnost i ljubaznost Međimuraca.

U skladu s time, Turistička zajednica Grada Čakovca organizacijom Porcijunkulovog ulaže svoj trud ne bi li Čakovec nastavio tradiciju turističkog, poduzetničkog i kulturnog središta Međimurske županije.

“Porcijunkulovo“ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava 51 godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U 5 dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno i «Ulicu kišobrana», koja je svojom atraktivnošću postala hit prošlogodišnje manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista, održavaju se i nezaobilazni programi kao što su međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde…

Ovim putem vam i premijerno predstavljamo novi logo Porcijunkulova 2015. koji je osmišljen u suradnji između poduzeća INFENSO iz Čakovca, Lovely Međimurja i Turističke zajednice grada Čakovca. Logo svojim pomno biranim bojama i dizajnom šalje poruku vedrine, pozitivnih vibracija i ljubavi, baš onoga što Porcijunkulovo i grad Čakovec svakako predstavljaju i zaslužuju. Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno-turističku manifestaciju u Međimurju “PORCIJUNKULOVO 2015.”!

Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno-turističku manifestaciju u Međimurju “PORCIJUNKULOVO 2015.”!

Prijavnica:prijavnicaiuvjetiporcijunkulovo2015

Podijeli na FB
/ Sajmovi