Pojačani porezni nadzor tržnica 24.-28. ožujka

Porezna uprava najavila je da će u nadzorima fiskalizacije u razdoblju od 24. do 28. ožujka provoditi pojačani nadzor poreznih obveznika koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo na tržnicama i štandovima.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provoditi će pojačane nadzore od 24. do 28. ožujka kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine na malo na tržnicama i štandovima, navodi se u obavijesti objavljenoj u srijedu na mrežnim stranicama Porezne uprave.

Ističe se i da će ovlašteni službenici Porezne uprave samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2015. godine obavljati nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Iz Porezne uprave pozivaju i sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću – putem besplatnog telefona (0800-1001), web servisa “Pišite nam” ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. (Hina)

Podijeli na FB
/ Novosti, Trgovina