Počeli radovi na povezivanju gospodarske zone u Sesvetskom Kraljevcu

Počeli radovi na povezivanju gospodarske zone u Sesvetskom Kraljevcu

Na čvoru na autocesti A3, počeli su 600 metara dugi radovi na prometnici koja će spajati Strojarsku cestu i gospodarsku zonu Sesvetski Kraljevec, a svaki novi kilometar ceste pokazuje razvoj ovog dijela grada.

– Ova cesta omogućit će stanovnicima Sesvetskog kraljevca rasterećenje prometa i povezivanje nove gospodarske zone u Sesvetskom Kraljevcu – izjavio je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete, Dražen Markota, istaknuo je kako će nova prometnica imati neizmjernu važnost za Sesvetski Kraljevec, ali i za cijele Sesvete.

– Gospodarska vozila direktno će se spajati na gospodarsku zonu i dalje prema Dugom Selu i Sesvetskom Kraljevcu – objasni je Dražen Markota, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete te dodao kako se nada da će novom prometnicom uz postojeće korisnike privući i nove investitore.

I predstavnik mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec, Vladimir Marić, veoma je zadovoljan novim projektom.

– Ovo će biti fantastičan projekt za Sesvetski Kraljevec jer ćemo dobiti izlaz na autocestu Zagreb – Lipovac. Izmještanjem naplatnih kućica na Ježevo dobili smo i besplatan ulazak u Zagreb, što mnogo znači za Sesvetski Kraljevec i za istočni dio gradske četvrti Sesvete – rekao je Vladimir Marić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec. 

Završetak radova trebao bi biti 1. srpnja, a osim dobivanja nove prometnice, iz vijeća gradske četvrti Sesvete najavljuju i pokretanje novih investicija na području te gradske četvrti, koje bi u sljedećih par godina trebale dovesti do otvaranja mnogih radnih mjesta, što je im je, kako kažu, veliki prioritet. 

 

Podijeli na FB