Otvoren novi ulaz u Zoološki vrt

Otvoren novi ulaz u Zoološki vrt

Zagrebački Zoološki vrt dobio je još jedan ulaz s istočne strane Vrta koji će povezati Zoološki vrt s Maksimirskom cestom te na taj način olakšati pristup građanima.

– Locirali smo ulaz na prostoru gdje se sijeku Ulica fakultetskog dobra i Maksimirska ulica kako bismo Zoološki vrt približili posjetiteljima. Znamo da Zoološki vrt nema parkiralište i ovo je idelna prilika da posjetitelji, posebno osobe koje se teško kreću direktno s tramvaja mogu lakše ući u Vrt – rekla je ravnateljica Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorka Maljković.

Istočni ulaz je prvi od novosagrađenih objekata sufinanciranih sredstvima Europske unije u sklopu provedbe projekta prve faze Modernizacije Zoološkog vrta.

– Investicija vrijedna gotovo 40 milijuna kuna, od čega je većina sredstava dobivena iz fondova Europske unije. Do kraja iduće godine zabljesnut će Zoološki vrt – istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Glavni ulaz u park Maksimir zatvoren je zbog renovacije Zoološkog vrta te će tako zapadni dio Vrta postati veliko gradilište, a istočni ulaz jedni ulaz u Vrt. Takva situacija će se održati do proljeća pa su cijene ulaznica 30 posto jeftinije. U pripremi su i nove ulaznice koje će po uzoru na one iz 1971. godine imati likove životinja iz Zoološkog vrta.

Podijeli na FB