ODLIČNE VIJESTI: Završna faza gradilišta u Brestju

ODLIČNE VIJESTI: Završna faza gradilišta u Brestju

Gradska plinara Zagreb u završnim je fazama radova na gradilištima niskotlačnog plinovoda u Brestju. Završna sanacija ulica Ljubičica, Zumbula, Maćuhica, Krizantema, Orhideja i Narcisa, na gradilištu niskotlačnog plinovoda Brestje zapad – 4. etapa, već je počela.

Od 5. rujna, na niskotlačnom plinovodu Brestje centar, Gradska plinara Zagreb ulazi u završnu fazu rekonstrukcije plinskih priključaka kod krajnjih kupaca i spajanja istih na novo izvedeni plinovod. Radovi će se izvoditi u Brestovečkoj cesti i pripadajućim poprečnim ulicama (M. Kraljevića, M. Jerolima, M. Viriusa, V. Filakovca, V. Gecana, Tupekova, K. Hegedušića, J. Račića, J. Benčaka, Horvatova, E. Vidovića). Planirani rok za izvođenje ovih radova je 15.9.2017.

Čim se izvedu prespoji kućnih priključaka na plinovod u pojedinoj ulici, Zagrebačke ceste počet će sa sanacijom iskopa u toj ulici i tako etapno u cijelom naselju. Počet će od ulice Miroslava Kraljevića. Radovi na sanaciji iskopa u dvorištima krajnjih kupaca, u organizaciji Gradske plinare Zagreb, uslijedit će po završetku prespoja kućnih priključaka i puštanja plina u sustav.

Gradska plinara Zagreb tijekom ljetne građevne sezone u Sesvetama je izvela 7.338 metara novih plinovoda i rekonstruirala 495 priključka.

– S obzirom da će u dijelu ulica gradilišta otvoriti Vodoopskrba i odvodnja, molimo građane da se za detaljne informacije o radovima i sanaciji u svojoj ulici obrate Vijeću gradske četvrti Sesvete – poručuju iz Gradske plinare Zagreb.

Podijeli na FB