Obavijest o održavanju izložbe “Vienna Jewellery days”

Obavijest o održavanju izložbe “Vienna Jewellery days”

Međunarodni otvoreni poziv upućuje se svim umjetnicima nakita zainteresiranih za izložbu malih serija ili izdanja u sklopu VIENNA JEWELERY DAYS 2017 programa u MAK-u – Austrijskom muzeju primijenjene/suvremene umjetnosti. Konačni rok za podnesak prijedloga: Petak, 15. rujna 2017. godine.
VIENNA JEWELERY DAYS je najvažnija platforma za suvremeni nakit u Austriji i održava se treći puta, od 7. studenog do 12. studenoga 2017. Program uključuje tematske izložbe, individualne i grupne prezentacije, radionice i organizirani posjet galerijama, trgovine zlatara te razne studije, predavanja, rasprave i razgovore.
Cilj VIENNA JEWELERY DAYS je predstavljanje cjelokupnog dosega suvremene proizvodnje nakita najširoj javnosti. Program će entuzijastima i stručnjacima pružiti jedinstvenu priliku za produbljivanje znanja i iskustava oko nakita.
Otvorenje manifestacije VIENNA JEWELERY DAYS 2017. Održat će se u utorak, 7. studenog 2017. godine u 19.30 sati. Otvaranje je namijenjeno kao prilika za umrežavanje i društveni događaj. Svi zaljubljenici u nakit pozivaju se da se pridruže programskim partnerima i stručnjacima te da se ovom prilikom da se upoznaju umjetnici nakita.
Deset odabranih malih serija / izdanja bit će prikazano u glavnoj dvorani MAK-a tijekom cijelog eventa. MAK Design Shop također će ponuditi umjetnicima nakita mogućnost prodavanja svoje male serije ili izdanja na temelju provizije. Izvođači nakita trebaju pregovarati o svim dodatnim uvjetima s MAK Design Shopom.
Panel diskusija s austrijskim i svjetskim umjetnicima nakita održat će se kao dio otvaranja VIENNA JEWELERY DAYS 2017. u glavnoj dvorani MAK-a. Panel će raspravljati o temi: “Strategija, potencijal i alternative jedinstvenom predmetu na tržištu nakita: male serije i izdanja”. Stručnjaci za nakit također će voditi ture s prezentacijom malih serija i izdanja.
PRIJAVA
Otvoreni poziv upućuje se svim umjetnicima nakita koji proizvode male serije (na temelju jednog oblika ili modela, od 3 do 100 komada) ili izdanja (za određenu prigodu ili temu).
Žiri stručnjaka odabrat će deset umjetnika koji sudjeluju u izlaganju.
NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA:
* Dvije fotografije radova koje pokazuju vašu malu seriju / izdanje: jedna prikazuje samostojeće djelo, a druga kako se nosi. Materijal mora biti visoke definicije i ispisiv (300 dpi). On mora sadržavati potpune podatke (naziv umjetnika, naslov serije, prigodu / temu izdanja, godinu, mjere, materijal, tehniku, način izrade, broj komada u seriji i / ili izdanju, maloprodajnu cijenu, fotografa i sve ostale informacije te informacije o autorskim pravima)
* Izjavu izvođača od 500 ili manje znakova
* biografiju umjetnika
* Pojedinosti o kontaktima umjetnika (prezime, ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj, web stranica, društvene mreže)
Fotografije odabranih sudionika koristit će se za tisak i odnose s javnošću te u društvenim medijima. Stoga materijal mora biti slobodan od autorskih prava.
Adresa za prijavu: info@wienerschmucktage.at najkasnije do petka, 15. rujna 2017.
Sve informacije: https://www.wienerschmucktage.at/

Podijeli na FB