Najavljeno 32. izdanje sajma bauma u Münchenu

Najavljeno 32. izdanje sajma bauma u Münchenu

bauma je najveći svjetski sajam u sektoru građevinskih strojeva, strojeva za građevinske materijale, rudarskih strojeva, građevinskih vozila i opreme, koji se u Münchenu održava svake tri godine. 

Sljedeće, 32. izdanje vodećeg svjetskog sajma građevinske mehanizacije, strojeva za građevinske materijale, rudarskih strojeva, građevinskih vozila i građevinske opreme održat će se od 8. do 14. travnja 2019. 

S ukupnom površinom izložbenog prostora od 605.000 četvornih metara, bauma je najveći sajam u svijetu. 

U 2016. bauma je opet nadmašila brojke od ranijih godina, privukavši ukupno 3,425 izlagača iz 57 zemalja, te 583,736 posjetitelja iz oko 200 zemalja.

Broj posjetitelja iz Hrvatske na prošlom izdanju sajma porastao je za više od 60% u odnosu na 2013. Brojka od 1,960 stručnih posjetitelja iz Hrvatske je zadovoljavajuća, ali svakako postoji prostor za daljnji rast. 

Klaus Dittrich, predsjednik i izvršni direktor Messe München-a, izjavio je da se za novo izdanje sajma bauma planira izgradnja dva nova paviljona jer je potražnja za izložbenim prostorom izuzetno visoka.

Proširena na 18 paviljona, izložba će se prostirati na više od 200.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Ukupna površina baume će obuhvatiti više od 614,000 kvadratnih metara. Za usporedbu: posljednje izdanje iz 2016.prostiralo se na 605.000 kvadratnih metara.

Izložba “THINK BIG!” koja prikazuje mogućnosti zaposlenja za studente u djelatnostima građevinske mehanizacije i strojeva za građevinske materijale koja je prije bila u paviljonu B0, seli se u Međunarodni kongresni centar München (ICM), dok će se dvorana B0 koristiti kao dodatni izložbeni prostor na baumi 2019. Novitet koji će sigurno naići na odobrenje posjetitelja jest da će za vrijeme trajanja sajma zona ograničenog prometa u ulici Paul-Henri-Spaak biti pretvorena u pješačku zonu „Bulevar bauma”, u kojoj će posjetitelji i izlagači moći uživati u bogatoj gastro ponudi.

fotka

Najava sajma bauma 2019 održala se 17. listopada 2019, u hotelu Palace u Zagrebu, u organizaciji tvrtke Belimpex d.o.o., generalnog zastupnika Münchenskog sajma za Hrvatsku. Na prezentaciji su se sudionicima obratili direktorica sajma Mareile Kästner, direktor tvrtke Belimpex d.o.o. Tonči Belan i prokurist Anton Belan.

Podijeli na FB