MUP odlučio stati na kraj ‘glavnim ubojicama u prometu’: Evo što će policija posebno nadzirati u siječnju

MUP odlučio stati na kraj ‘glavnim ubojicama u prometu’: Evo što će policija posebno nadzirati u siječnju

U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika
S obzirom na porast broja nesreća i poginulih u 2017. policija je izvijestila da će u siječnju, posebice u noćnim satima i vikendom, pojačano nadzirati promet.

Policija će posebnu pozornost obratiti na “glavne ubojice u prometu”, a to su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, uporaba mobitela te nekorištenje sigurnosnog pojasa za vozače, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece.

“U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika (alkometri, uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, testeri za droge)”, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

U 2017. godini, prema prethodnim podacima, dogodile su se ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5 posto više u odnosu na 2016. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba, što je porast za 7,8 posto. Teško je ozlijeđeno 2.728 osoba, a lakše 11.768 što je u oba slučaja pad od 0,7 posto u odnosu na 2016.

Nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja nastavljen je i u prvim danima 2018. godine, gdje su u četiri dana evidentirane četiri nesreće s pet poginulih osoba.

“Iz podataka o prometnim nesrećama razvidno je da su sudionici nesreća smrtno stradavali uglavnom zbog grešaka koje su se odnosile na vožnju pod utjecajem alkohola i brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama”, ističu u MUP-u.

Izvor: Poslovni.hr

Podijeli na FB