Milan Bandić najavio gradnju sportsko-rekreacijskog centra u Sesvetama

Milan Bandić najavio gradnju sportsko-rekreacijskog centra u Sesvetama

Zagrebački gradonačelnik predstavio je idejno rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Sesvete. Već iduće godine na površini od ukupno 2 500 kvadratnih metara svim stanovnicima istočnog dijela Grada Zagreba, sportašima i rekreativcima na raspolaganju će biti mnoštvo sportskih sadržaja, pa čak i klizalište
Najljepši zagrebački sportsko-rekreacijski centar trebao bi krasiti naselje Luka u Sesvetama. Sesvete, jedna od najvećih i najmnogoljudnijih četvrti naše metropole polako ali sigurno postaje mjesto za život po mjeri svakog čovjeka. Dodatni je to poticaj za rad na različitim sadržajima koji bi život stanovnika ovog dijela grada učinili kvalitetnijim i boljim. U tom cilju, predstavljeno je i idejno rješenje ove sportske priče.

– Što se tiče sadržaja centar će imati skate park, adrenalinski park, dva igrališta, dvije tribine, tu će biti sadržaji za sve moguće sportove. Kada sam vidio idejno rješenje dao sam prijedlog i klizališta. Kada bi Sesvete bile grad, bio bi to šesti po veličini grad u Hrvatskoj, stoga one zaslužuju imati i klizalište.

Bez obzira na to što je u planu i izgradnja boksačkog centra na Velesajmu, svoje mjesto u Sesvetama naći će i Filip Hrgović.

– Ovo je zaista potrebno Sesvetama. Već sam rekao da se ovakvi sportski rezultati ne mogu ostvariti na Pantovčaku, jer Sesvete su podneblje gdje se sport profilirao – ispričao je Filip Hrgović, hrvatski boksač.

Iz grada navode kako nisu još točno definirani svi detalji oko sportskih sadržaja ovoga centra, no kada se to riješi u roku od 4 mjeseca objavit će se i arhitektonski natječaj nakon čega kreće gradnja. S druge strane, zagrebački gradonačelnik navodi kako će ovaj projekt ipak biti bez njegovog omiljenog sadržaja.

– Ovo je sportsko-rekreacijska priča gdje nećemo imati fontane. Vidite, imamo mi projekte i bez fontana – zaključio je Bandić.

Neosporna je činjenica da Gradska četvrt Sesvete sa preko 70 000 stanovnika zaslužuje ovaj projekt, kao i dugo očekivani bazen u Jelkovcu koji će se sredinom tjedana i službeno otvoriti.

zagrebancija.hr

Podijeli na FB