IZVOR – 3. Sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se na Zagrebačkom velesajmu u terminu od 29.09.-02.10.2016. održati IZVOR – 3. Sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija. Koncepcija sajma IZVOR temeljena je na prezentaciji svih 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba na jednom mjestu a u cilju predstavljanja ukupnog gospodarskog potencijala i kulturne baštine Republike Hrvatske.

Sajam IZVOR je izložbeno-prodajnog karaktera i održava se u istom terminu sa Sajmovima zdravog življenja (Mystic, Organica, Apitera) na kojima se očekuje više od 400 izlagača i 30.000 posjetitelja.

Cilj održavanja sajma IZVOR je:
– Predstavljanja ukupnog gospodarskog i turističkog potencijala i kulturne baštine Republike Hrvatske domaćoj i inozemnoj javnosti.
– Podizanje svijesti o značaju županija u gospodarskom i turističkom razvitku RH
– Poticanja tržišnog interesa i rasta prodaje izvornih hrvatskih proizvoda
– Potpora malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima u prezentiranju njihovih proizvoda i usluga

Sajam IZVOR se sastoji od 3 programske cjeline:
– Gospodarsko-poslovna prezentacija – prezentacija vodećih gospodarskih subjekata, privatnih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova pojedine županije
– Prezentacija kulturno-turističkih potencijala – prezentacija turističkih sadržaja, nematerijalne baštine, narodnih običaja i manifestacija
– Gospodarski forum – susret predstavnika županija i izlagača s predstavnicima nadležnih ministarstava

Nakon niza pregovora I razgovora Predsjednik Šabić uspio je dogovoriti sa Gradom Zagrebom I Zagrebačkim velesajmom BESPLATNO izlaganje za sve obrtnike – članove Obrtničke komore Zagreb. Obrtnicima sa područja Obrtničke komore Zagreb I pripadajućih udruženja stavljeno je na raspolaganje ukupno 50 m2 besplatnog izlagačkog prostora bez ikakvog dodatnog troška ( osigurane su izlagačke vitrine, struja, čišćenje za koje uobičajeno troškove snose sami izlagače je isto besplatno).
Bitno je naglasiti kako je sajam IZVOR izložbeno-prodajnog karaktera, te kako izlagači mogu biti obrtnici svih struka bez ikakvog ograničenja.

Podijeli na FB
/ Sajmovi