Informacija o nadzornim aktivnostima Porezne i Carinske uprave

Informacija o nadzornim aktivnostima Porezne i Carinske uprave

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja izdavanja i evidentiranja računa u razdoblju od 1.7. do 31.8.2021. godine na cijelom području Republike Hrvatske, a posebno na jadranskoj obali, otocima i na području Grada Zagreba.

Nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika. Primjenom suvremenih metoda i IT sustava fiskalizacije obavljat će se  provjera izdavanja i evidentiranja računa u realnom vremenu. Cilj navedenih nadzornih aktivnosti je otkrivanje poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te zaštita i omogućavanje nesmetanog poslovanja urednim poreznim obveznicima.

Iz Porezne uprave naglašavaju da je temeljem Zaključka Vlade RH tijekom 2020. i 2021. godine doneseno niz mjera pomoći poduzetništvu i  očuvanju radnih mjesta. Upravo iz tog razloga, a uz pružanje sustavne pomoći poduzetnicima očekuje se visoka razina financijske discipline, posebno u svezi izdavanja, fiskaliziranja i evidentiranja računa, što je i preduvjet ostvarivanja prava na mjere pomoći.

Podijeli na FB