Hrvatski tjedan braka

Hrvatski tjedan braka

Tjedan braka dio je međunarodne incijative Marriage Week International koja se svake godine odvija u 26 zemalja Svijeta kako bi se od 7. – 14. 2. održao niz događanja kojima bi se proslavio brak i osnažili parovi u svojem međusobnom savezu i predanosti.

Tjedan braka potiče pojedince, udruge, tvrtke, vladine agencije, politička tijela, crkvene zajednice te sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrijednosti da u tjednu od
7. do 14. veljače organiziraju jedan ili više događaja, od onih sasvim romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.

Richard Kane – pokretač inicijative Marriage Week UK, 1997.

Nedavna istraživanja pokazuju da je trajna stabilnost braka rezultat međusobne predanosti supružnika utjelovljene u njihovim zavjetima, podržane od strane obitelji, prijatelja i društva kao cjeline, no život često zna biti pretrpan izazovima i lako je zanijeti se karijerom, djecom i kućanstvom te zapostaviti supružnika.

Neke od kreativnih ideja ponuđene su i na stranici Izazov. Tjedan braka želi nas podsjetiti da svoje supružnike postavimo kao prioritet.

Podijeli na FB