Hrvatski sabor: Usvojene izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti – rok važenja privremenih rješenja produžen do 31. 12. 2020.

Hrvatski sabor: Usvojene izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti – rok važenja privremenih rješenja produžen do 31. 12. 2020.

Hrvatski sabor je 15.12.2016. usvojio prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojim se produžuje rok važenja privremenih rješenja do 31. prosinca 2020. godine.

Time se omogućuje nastavak obavljanja djelatnosti i pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu onima koji su ishodili privremena rješenja s rokom važenja do 31. prosinca 2016. godine, a do toga datuma nisu u mogućnosti pribaviti dokaz o uporabljivosti objekta zbog toga što postupci legalizacije nisu završeni, kao niti usklađenje stvarnih vlasničkopravnih odnosa sa stanjem u zemljišnim knjigama. U tom roku omogućilo bi se i podnošenje novih zahtjeva za izdavanje privremenih rješenja.

S obzirom da nije izvjesno da će se postupci ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, kao i uređenje stanja u zemljišnim knjigama, završiti do 31. prosinca 2016. godine, predloženim izmjenama Zakona produžuje se rok važenja privremenih rješenja, kako bi se pružanje ugostiteljskih usluga, ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u objektima za koje se vodi postupak ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, odnosno u objektima za koje stvarni vlasničkopravni odnosi nisu usklađeni sa stanjem u zemljišnim knjigama, neometano nastavilo.

Ovaj zakon stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Narodnim novinama.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, bio je dostupan za javno savjetovanje putem portala e-Savjetovanja do 22. studenoga 2016. godine.

Podijeli na FB