HOK organizira i sufinancira nastup na IHM-u 2016. u Münchenu

HOK organizira i sufinancira nastup na IHM-u 2016. u Münchenu

Hrvatska obrtnička komore i sljedeće godine vodi obrtnike na Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu 2016. (IHM 2016.), najvažniji i najveći sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Europi koji se održava od 24.02. -1.3.2016.

Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira s 30% troškova standardno uređenog izložbenog prostora – kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2016. (IHM 2016.).

Riječ je o najvećem obrtničkom sajmu u Europi sa preko 1.000 izlagača iz 60 država svijeta, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni, a koji će posjetiti više od 130.000 posjetitelja.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2016. godine, koja se održava u paviljonima od B1 – B4 sajma IHM te u paviljonima C2 – C3 obuhvaća djelatnosti i teme Obrt i dizajn, Stanovanje i uređenje, Inovacije kao pokretači razvoja te Obrtništvo i malo poduzetništvo kao generator razvoja gospodarstva.

Branše koje se prezentiraju na spomenutom izložbenom prostoru, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, građevinsku stolariju i materijale, preradu stakla i proizvodnju proizvoda od stakla, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ukrasnu i uporabnu keramiku, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva čitavog svijeta.

Paralelno sa sajmom Obrtništvo, održava se izložba Garten München 2016., u paviljonu C4 te dijelu paviljona B4, koja će svojom ponudom svakako dodatno pridonijeti posjeti sajma i ponuditi dodatne sadržaje i na sajmu obrtništva.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ – svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva i dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb – München – Zagreb i postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, sve potrebne informacije, tehničke podatke, upute i kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Hrvatska obrtnička komora će o nastupu hrvatskih obrtnika / poduzetnika informirati i partnersku Obrtničku komoru za München i Gornju Bavarsku, kako bi što veći broj njemačkih poduzetnika, kao i posjetitelja sajma, dobio informaciju o profilu izlagača iz Hrvatske koji će se predstaviti svojim proizvodima i uslugama na sajmu.

Na najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi obrtnici i poduzetnici mogu provjeriti koliko su njihovi proizvodi i usluge konkurentni na tržištu, kako cijenom, tako i kvalitetom te prezentirati svoj rad i svoje proizvode mnogobrojnoj ciljanoj publici.

Svi zainteresirani za organizirani i sufinancirani nastup – ispunjene prijavne materijale što prije trebaju dostaviti u Hrvatsku obrtničku komoru, kako bi stručna služba Komore na vrijeme pripremila nastup na sajmu.

Naziv sajma: Međunarodni obrtnički sajam München 2016. (IHM 2016.), više na www.ihm.de

Termin održavanja i radno vrijeme sajma: 24.02. – 1.3.2016., 9.30 – 18 sati.

Adresa sajma: Willy-Brandt-Allee 1, D-81829 München, Njemačka.

Sufinancirana cijena izlagačkog prostora po principu „ključ u ruke“ za članove HOK-a iznosi 300,00 EUR-a/m2 na standardno uređenom izložbenom prostoru sajma IHM.

Puna cijena izlaganja za izlagače, koji nisu članovi HOK-a, iznosi 425,00 EUR/m2.

Minimalna izlagačka površina iznosi 2 m2, osim u slučaju vertikalnog panoa na stijeni 1 m2.

Za prijavu nastupa na sajmu izlagač treba dostaviti:

1) prijavu – u prijavi obavezno navesti potreban namještaj na štandu

2) podatke o robi i/ili promotivnim materijalima koji se šalje na sajam

3) izlagač na sajam treba poslati robu koja po vrsti, količini i vrijednosti odgovara robi koji je naveo u obrascu „Podaci o robi izlagača“.

ROK PRIJAVE NASTUPA: 8.1. 2016. godine ili do popune izložbenog prostora.

Dostava prijavnog materijala – u Hrvatsku obrtničku komoru – adresa: Ilica 49/II, p.p. 166, 10002 Zagreb ili putem telefaksa: 01/48-46-610.

Osiguranje robe/eksponata: izlagačka roba za vrijeme sajma nije osigurana, a ako izlagač ima robu veće vrijednosti, tu robu može osigurati sam. Komora neće snositi troškove eventualno nastalih šteta ili nestanka robe, bilo za vrijeme transporta ili trajanja sajma.

Otprema robe: izlagač će biti pravovremeno obaviješten o predaji robe u skladište izvođača štanda te je dužan pridržavati se dobivenih uputa.

Napomena: izlagači ne mogu nastupiti u organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore ako imaju dugovanja prema komorskom sustavu.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Hrvatskoj obrtničkoj komori na broj telefona 01/48-06-650 (Dražen Horvat), telefaks: 01/48-46-610 ili putem elektroničke pošte na drazen.horvat@hok.hr

U prilogu zainteresirani obrtnici i poduzetnici mogu pronaći prijavne materijale za prijavu nastupa na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2016. godine.

Podijeli na FB